Skip to main content

Ballonvaart Amsterdam (2023 uitgesteld)

Ballonvaren Amsterdam

Voor het seizoen 2023 zijn de ballonvaarten uitgesteld tot nader bericht in verband met gewijzigde regelgeving en opstijgmogelijkheden in en om Amsterdam. De geïnteresseerde voor deze vaart houden wij op de hoogte indien er wijzigingen optreden.

Wanneer is Amsterdam nóg mooier dan ze al is? Van bovenaf natuurlijk! Tijdens deze zeer exclusieve stadsvaart bekijk je het IJ, de grachtengordel en andere prachtige monumentale panden vanuit koninklijk perspectief. Verheven boven alle drukte. Een ervaring die maar weinigen ooit mee zullen maken.

In nauwe samenwerking met de luchtverkeersleiding van Schiphol organiseert 4CB Ballonvaarten als enige in Nederland deze exclusieve Amsterdamvaart. Veel ballonvaartbedrijven bieden het aan, maar maken deze vaart helaas niet waar. 4CB Ballonvaarten is een uitzondering. Ons bewijs? Onze terugkerende spetterende foto’s!

Ook onze reguliere vaarten waarbij je de mand deelt met andere passagiers organiseren wij met veel aandacht. Zo varen wij altijd met kleine groepen en zie je bij ons geen massale manden van > 10 personen. Een bewuste keuze! Want op deze manier houden wij onze vaarten persoonlijk en exclusief wat je zeker zal ervaren als je bij ons aan boord stapt. We nemen alle tijd, varen extra lang en delen onze kennis en passie met heel veel plezier.

Onze piloten varen hun passagiers vol trots dan ook een aantal maal per jaar over deze prachtstad. Amsterdamvaarten zijn lastiger te plannen. De weersomstandigheden moeten perfect zijn en ook de windrichting speelt hierin een belangrijke rol. Wil je mee dan moet je dus wel een beetje flexibel zijn. Maar de beloning is het zeker waard!

De Amsterdamvaarten staan niet standaard in onze agenda omdat Schiphol toestemming moet geven en wij niet met iedere windrichting kunnen opstijgen. Hierdoor zijn deze vaarten lastiger uit te voeren dan onze reguliere vaarten. In het verleden hebben we veel geplande Amsterdamvaarten keer op keer moeten afzeggen i.v.m. niet gunstige weercondities.

In deze regio speelt vooral de windrichting een belangrijke rol i.v.m. Schiphol en de beperkte landingsmogelijkheden, vandaar dat we hebben gekozen voor een andere aanpak om de slagingskans van deze vaarten te verhogen.

Na het boeken van een Amsterdamvaart wordt je automatisch op onze “wachtlijst” geplaatst. Zodra wij zien dat de weercondities perfect zijn om een Amsterdamvaart te organiseren informeren wij de passagiers die op de “wachtlijst” staan ongeveer 3 dagen voor vertrek. Zij kunnen zich dan inschrijven voor de vaart wanneer deze datum schikt.

Op de dag van vertrek beslissen wij aan de hand van de laatste weersverwachting of de vaart definitief doorgaat. Indien de geplande datum niet schikt kan je je gewoon de volgende keer weer inschrijven. Onze Amsterdamvouchers hebben een onbeperkte geldigheidsduur.

Voor meer informatie neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee om een onvergetelijk avontuur te organiseren.

Boek nu jouw ballonvaart amsterdam!

Ticket Amsterdamvaart is inclusief:

 • Ballonvaart van gemiddeld 1,5 uur
 • Vervoer terug naar opstijglocatie
 • Champagnedoop in het veld
 • Luchtdoopcertificaat
 • Champagne glas met logo
 • Passagiersverzekering
 • Boekingskosten
 • Annuleringsregeling
 • Opstijgvergunning
 • Onbeperkt geldig
 • Vrij op naam en overdraagbaar
×