Skip to main content

CuliAir ballonvaart

CuliAir ballonvaart

Het spektakel is daarbij niet van de (hete) lucht, want Meesterkok Angélique Schmeinck kookt sinds 2003 als enige ter wereld met de hete lucht van de ballon zelf!

Is de warmte in de ballon dan heet genoeg om mee te koken? Absoluut! Met een volume van 10.000 kubieke meter en met 45 meter hoogte fungeert de CuliAir luchtballon als een enorme heteluchtoven. De temperatuur in de luchtballon kan oplopen tot honderd graden, en dat betekent dat producten als zeebaars en landhoen op ‘lage’ temperatuur, langzaam kunnen garen. De ideale techniek om aroma’s te laten ontwikkelen en sappen in vis of vlees te behouden.

Het idee is even eenvoudig als spectaculair. Met een ingenieus katrolsysteem worden zeebaars, coquilles en landhoen in speciaal ontwikkelde manden naar de nok van de ballon getakeld. Daar garen de gerechten bij een temperatuur van circa 90 graden, om vervolgens uit de ballon af te dalen voor de eindbereiding.

De gerechten worden stijlvol gepresenteerd en vanaf gedekte skybar kunnen de passagiers op grote hoogte genieten van smaak en uitzicht.

Dineren in het enige

luchtballon restaurant ter wereld.

Menu impressie CuliAir

In het weiland

  • Crémant de Limoux rosé.
  • Meloensalsa, verveinecrème, vadouvan, zeewier en sesamcrunch.

Tussen hemel en aarde

  • Schatten uit de zee, gaan graag mee op grote hoogte, elegante kreeft en langoustine, zilt zoete kokkel, mollige mossel, zeekraal, bospeen en duindoorn.
  • Een baarsachtige vis voelt zich plezierig in de warmte van de luchtballon, het seizoen bepaalt… wilde zeebaars, snoekbaars of koningsbaars, samen met een goddelijke Bouillabaisse saus, 10 jaar gerijpt.
  • Uit de wei een mals rosé lam of sappige boerderij eend, eekhoorntjesbrood, walnoot, frisheid van ingelegde bloemkool en pompoen, citrus en specerijen.
  • Wijnen uit Italië, regio Piëmont, van minerale citrus met veel aroma tot licht vettig goud als een rijke Bourgogne klassieker veld.

Na zonsondergang een feestelijke champagnedoop

  • De zintuigen in beroering vragen om romigheid, friszuur en kruidigheid… crémeux van dragon, frambozen, hibiscus en rabarber, ‘aqua faba’ meringue met steranijs en kaneel… om met de voeten in het gras weer te landen.

CuliAir ballonvaart belevenis

In het weiland waar de CuliAir luchtballon opstijgt, wordt u ontvangen met een aperitief en een royale amuse. Ondertussen wordt de speciale luchtballon opgebouwd, de mand ingericht als keuken en restaurant en kan het avontuur naar grote hoogte stijgen.

Reken op minstens vier uur plezier van ontvangst in het weiland, het diner in de luchtballon tot champagnedoop op de landingslocatie. De CuliAir ballonvaart zelf duurt circa anderhalf uur. Dat is langer dan een normale vlucht, deze ruime tijd is nodig om het luchtballon diner in alle rust te kunnen presenteren. Tijdens de ballonvaart worden de gerechten à la minute bereid.

Met natuurlijk dat fantastische uitzicht over kleurrijke uiterwaarden, uitgestrekte landschappen en de stilte boven de wolken terwijl de zon ondergaat.

Eenmaal op vaste grond is het tijd voor de traditionele champagnedoop met een feestelijk dessert. Daarna brengen wij u terug naar de plaats waar we de avond zijn begonnen en keert u in de wolken huiswaarts.

×