Skip to main content

Het weer

Het weer

De kwaliteit van je vaart hangt niet alleen af van je ballonvaartmaatschappij. Het weer is natuurlijk minstens zo belangrijk. Rustig weer… Dat is de basis voor een mooie vaart, maar het gaat natuurlijk ook om veiligheid. Wij houden het daarom scherp in de gaten. Wij varen alleen bij weinig (en gunstige) wind, goede zichtwaardes en praktisch geen neerslag. Bij veel thermiek, stormachtig of turbulent weer blijft onze vloot dan ook aan de grond.

Onze piloten zijn meteorologisch opgeleid en gebruiken de modernste apparatuur om het weer te voorspellen.

Zij geven je bij je reserveringsbevestiging daarom ook een tijdstip waarop ze je met zekerheid kunnen vertellen of de vaart wel of niet door kan gaan. Zo niet, dan plannen we zo snel mogelijk een nieuwe datum!

Het maken van een ballonvaart is ’s zomers alleen mogelijk in de koele periodes van de dag: in de twee uur na zonsopkomst of in de twee uur voor zonsondergang. De reden hiervoor is dat er overdag teveel thermiek is; dat is fantastisch voor zweefvliegers maar voor ballonvaarders niet gewenst. Thermiekbellen kunnen de ballonnen ongewild doen stijgen of snel doen dalen.
Wel is er één uitzondering en dat zijn de winterballonvaarten. Deze vaarten kunnen op ieder gewenst tijdstip van de dag worden uitgevoerd. Kou is voor een ballon geen probleem; wij voeren zelfs ballonvaarten voor passagiers uit in de Alpen. Kijk hiervoor onder arrangementen en vergeet vooral je skibroek, muts en wanten niet!

Boek nu!
×