Skip to main content

Ede

Priveballonvaart en ballonvlucht over Ede. 

Ede is een perfecte plaats als opstijglocatie voor een ballonvaart. Zeker natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het zien van deze prachtige omgeving vanuit de lucht.
Door de ligging op de grens van Veluwse stuwwallen is het landschap heel afwisselend: bossen, heidevelden, en zandverstuivingen. De kroonjuwelen van Ede zijn natuurgebieden die nationaal en zelfs internationaal bekend zijn: Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Deelerwoud, Planken Wambuis, De Sysselt en het Wekeromse Zand. Maar ook de landgoederen Kernhem en Hoekelum zijn zeker een must voor het oog. De Noord Ginkel is hét gebied van de gemeente Ede om wild te observeren. Het is een rustig gebied en het is zeer rijk aan edelherten, wilde zwijnen en reeën. Grote kans dus dat je deze prachtige dieren vanuit de lucht kunt zien tijdens een ochtendvaart. Op de Zuid Ginkelse Heide valt ook van alles te beleven. Iedere dag gaat de herder met zijn schapen vanuit de schaapskooi de hei op. De schaapskooi is vooral in de lammerentijd zeker een bezoek waard. De Ginkelse heide staat vooral ook bekend om de jaarlijks nationaal bekende Airbornelandingen met honderden parachutisten, ter herdenking aan de luchtlandingen tijdens de Operatie Market Garden in september 1944. Uiteraard is ballonvaren weersafhankelijk en speelt de windrichting die dag een belangrijke rol in wat je van de omgeving te zien krijgt.

Liever opstijgen vanuit Arnhem, Wageningen, Lunteren, Veenendaal, Barneveld of een andere plaats in deze omgeving? Geen probleem! Neem even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij kunnen aan de hand van jouw wensen een prachtig avontuur op maat organiseren.

Jouw beleving staat bij ons voorop!

Boek hier uw ticket
×